Boeken-artiesten.com

Boeken-artiesten.com - Voor het boeken en inhuren van alle artiesten.

Boeken-artiesten.com

Tatjana Simic boeken en inhuren

Tatjana Simic, geboren te Zagreb Joegoslavië, verhuisde op zestien jarige leeftijd naar Rotterdam. Daar vond ze een baantje op het stadhuis op de sport- en recreatie afdeling. Maar Simics ambities lagen toch echter ergens anders dan achter het bureau. Ze schreef zich in voor modellenwedstrijden waarvan ze er enkele won. Deze wedstrijden leidden tot tv-werk, voornamelijk tv-reclames. Dat was waar Dick Maas haar opmerkte en haar uitnodigde voor een screentest voor de film ‘Flodder´. Ze maakte zoveel indruk op Maas dat hij haar, ondanks haar minimale acteerervaring, voor de film castte. ‘Flodder´, één van de succesvolste Nederlandse films uit de geschiedenis, bracht haar direct nationale en zelf internationale bekendheid.

Even leek Tatjana´s acteercarrière een hoge vlucht te nemen. Ze vertrok kortstondig naar Duitsland voor twee speelfilms (‘Im Schatten der Angst´ en ‘Starke Zeiten´, in de laatste stond ze tegenover Rudi Carrell!) maar keerde vervolgens terug naar Nederland voor een klein rolletje in ‘My Blue Heaven´ en om uiteindelijk terug onder de vleugels van Dick Maas te kruipen. Onder zijn regie nam ze weer de rol op zich van Kees Flodder in ‘Flodder 2´, ‘Flodder 3´ en de tv-serie ‘Flodder´. Maar toen Dick Maas zijn ‘Flodder´-reeks in 1995 definitief af sloot, was er weinig film- of tv-werk meer in de aanbieding voor de Joegoslavische blondine.

Gelukkig bleek Tatjana ook te kunnen zingen. Ze scoorde hits met ‘Awaka Boy´ en  ‘Can´t take my eyes of you´ (een duet met Gerard ‘bad-haircut´ Joling). Ze bracht ook de CD-i ‘Tatjana´s Secrets´ uit, die waarschijnlijk meer in de lijn licht van haar kalenderwerk voor bierbrouwer Bavaria.

Dat Tatjana ook een serieuzere kant heeft, werd duidelijk toen de Kosovo-crisis uitbrak. Ze doneerde 15.000 exemplaren van haar Tatjana-kalender. De opbrengst, één kalender kostte 10 gulden, ging natuurlijk naar het Kosovo-vluchtelingen-hulpprogramma. Sneu dat de crisis niet een jaar eerder was geweest, aangezien er in 1997 meer dan een miljoen kalenders verkocht waren. Aan de andere kant, het blijft natuurlijk het idee dat telt.